lauantai 2. kesäkuuta 2018

Mitä nämä ihmiset tekevät metsässäni?

En ole vieläkään päässyt skannaamaan, niin mennään kameralaadulla:En muuten ole kovin tykästynyt siihen, että saksalaiset pitävät koiriaan vapaana kaikkialla. Kyllä, pidän eläimistä ja myös koirista, mutta minusta koiran pitäminen vapaana kaupungilla, puistossa tai muualla, missä liikkuu paljon ihmisiä ja muita eläimiä, on yksinkertaisesti vastuutonta. Vaikka koira olisi kuinka tottelevainen, niin jos se esim. pelästyy tai lähtee seuraamaan vaistojaan, ei omistaja oikein voi pidätellä vapaana juoksevaa koiraa. Viimeksi pari päivää sitten vapaana oleva koira säikähti äänekästä pyörääni, kun tulin yllättäen mutkan takaa ja lähti muristen ja haukkuen seuraamaan minua ja yritti näykkiä rengasta ja kinttuani. Pelotti, että käy huonosti joko minulle tai koiralle, eikä omistaja voinut tehdä muuta kuin huutaa kauempaa. Samaten olen nähnyt liian monesti täällä, kuinka vapaaksi puistoon päästetty koira käy sorsien ja muiden villieläinten kimppuun. Arvostan yhä enemmän vastuullisia koiranomistajia koto-Suomessa, jotka pitävät dogensa hihnassa ihmisten ilmoilla.

Mutta se valittamisesta: katsokaa tätä lehtimetsää! (kuvat on otettu huhtikuun lopussa, nyt kesällä on vielä hieman vehreämpää)
Luonnonvaraisia muratteja!

4 kommenttia:

 1. Haltoitumine. :'D

  Etenkin nuo muraatit on nättejä, en oo tullu aatelleekskaa et ne harrastaa iha kunnol puihin kiipeilyy (ja noi lehet <3) kun ei ole luonnonvarasena tommosia nähny. >3> Vois painuu mettään kuvaamaan ku pitäis opetella luontoo piirtää/maalaa ja omin silmin nähty on erilaist ku näytölt napitettu referenssi. :D Harmi vaa et oon nii punkkikammonen et reissun tekeminen varmaa jää tekemättä. Ehkä talvel sit. :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite en myöskään ollut ennen nähnyt luonnonvaraisia muratteja enkä kans ollut tullut ajatelleeksi, että ne kiipeilee puihin, mutta toisaalta aika loogista, kun pihalla kasvatettunakinhan ne kiipeävät seiniä ja mitä tahansa keppejä pitkin :D Voi ei, punkkikammo on kyllä ikävä rajoittava luonnossa samoilussa :/ rokotuksiahan punkkien aiheuttamiin tauteihin on saatavilla ja jos pukeutuu tarpeeksi peittävästi, niin se laskee riskejä tulla punkin puremaksi. Talvellakin voi toki mennä metsään, mutta silloin jää kasvit näkemättä :D

   Poista
 2. Hei upeeta että lähdit taas vaihtoon! Ja että päivität. :D Haluatko kumminkin asua vakituisesti Suomessa vai haaveiletko ulkomaille muuttamisesta - ja jos niin mihin maahan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :3 Vaikea kysymys. Suomi on koti ja ulkomailla ollessa tajuaa aina, kuinka hyvin asiat Suomessa on verrattuna oikeastaan mihin tahansa muualle, mutta samaan aikaan mulla ei ole yhtään ikävä Pohjois-Suomen sääskiä, korkeaa hintatasoa, jatkuvaa pimeyttä ja kylmyyttä talvella tai sitä, kuinka vaikea sieltä on matkustaa mihinkään (Bambergista pääsen esim. alle viiden tunnin bussireissulla Prahaan tai Berliiniin, voin lentää reilulla 30 eurolla Britteihin ja takaisin, matkustamisesta tykkäävälle Saksa on aika ideaali lokaatio ylipäänsä). Tykkään myös oppia uusia kieliä ja tutustua uusiin ihmisiin. Saksaan oon nyt tykästynyt sen verran, että itse asiassa en palaakaan vielä Suomeen elokuun lopussa kuten alkujaan oli tarkoitus, vaan sain jatkettua vaihtoaikaa ensi vuoden helmikuun loppuun (saan vältettyä Suomen talven :'D). Mutta vaihdon jälkeen tulen luultavasti asumaan Suomessa ainakin jonkin aikaa, mutta toki haaveilen siitä, että voisin muuttaa töihin jonnekin muualle ainakin väliaikaisesti. Suomeen on aina kiva palata eikä se onneksi katoa mihinkään, vaikka välillä asuisi muualla :3 Tällä hetkellä paikoista mihin haluaisin muuttaa saksankieliset maat ois aika unelma tai miksei esim Britit. Jenkkeihin en sinänsä halaja pysyvästi asumaan, vaikka Alaska onkin mulle ikuisesti tärkeä paikka, koska niin moni asia siinä maassa on ihan päin mäntyä. Mieluiten asuisin juurikin paikassa jonka kieltä osaan jo jotenkin ennestään, mulle oli esim alusta lähtien selvää etten haluaisi vaihtoon vaikkapa Hollantiin, Ranskaan, Portugaliin tai Tsekkeihin, koska en osaa edes alkeita niistä kielistä ja mulle kulttuurin ymmärtämisessä kieli on aika tärkeässä roolissa. Tulipa pitkä kommentti :'D Kiitti tästä kysymyksestä, pisti miettimään asioita.

   Poista