maanantai 31. elokuuta 2015

Lapin ja Tromssan reissu 8.-13.7.2015

Ensinnäkin, tämä merkintä näyttää ihan hirveältä, sillä piirsin sitä tien päällä jollain kynällä, joka vain tuli vastaan ja hoidin skannaukset tänä aamuna kiireessä Marikan luona. Ainoa kuvankäsittelyohjelma tällä koneella on vanha kunnon Paint ja oon hyvin järkyttynyt siitä, minkä laatuista kuvista tuli, kun ne pienensi... :'D Minulla on myös tapana, että suoristan kuvat Photarissa, jos olen skannannut ne vinoon, mutta Paintissa sellaista mahdollisuutta ei ollutkaan. Eli s'il vous plaît: vinoja epäselviä ja hirveälaatuisia kuvia! Näistä tuli muutenkin ihan kummallisen kokoisia, toivottavasti saa selvää.

Toisekseen, lähden huomenna reilaamaan kolmeksi viikoksi Ingan kanssa! Siksi piti äkkiä saada syljettyä edellinen matkamerkintä pois alta ennen lähtöä. 


***

***


***

Tromssassa köysihissillä pääsi korkealle vuorelle, joka sijaitsi ihan keskustan tuntumassa. Ylhäältä kulki patikkareitti vuoren varsinaiselle huipulle:


Tromssa syrjäytti Trondheimin Norjan suosikkinani, se oli todella miellyttävä paikka. Kaupunkina Tromssa on hämmentävän iso niin pohjoiseksi paikaksi ja luonto on todella jylhää ja nättiä. Ihan erilaista kuin esimerkiksi Pohjois-Norjan pettymys Kirkenes.

 Lisäksi kuvia:

Kivikasoja Tromssassa vuoren päällä.

Kilpisjärvellä Norjan rajan tuntumassa.
Vaunukissa-Hansu Tromssan leirintäalueella.
Vihainen Hansu autossa.
Norjassa.

Maisemaa Tromssasta pohjoiseen.
Marika matkalla Saanalle.

Saana-tunturi Kilpisjärvellä.
Saanan päällä oli lätäkkö.
Näkymä Mallalle Saanalta.


6 kommenttia:

 1. Senkin reissuilija! Joka toinen päivitys sulta on varmaan matkapäivitys :D ehkä voisit koota niistä kirjan tai jotain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten matkat on ainoita asioita minun elämässä, mistä on jotain kerrottavaa... :--D Minun matkapiirrokset on valitettavasti sen verta hutaistuja, ettei niistä ehkä kirjaan olisi :'D

   Poista
 2. kivikasa aka seita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiän, että seita on saamelaisten pyhä paikka ja ne voivat olla myös kivikasoja, mutta minusta tuntuu aina vieraalta nimittää noita satoja matkaajien kyhäämiä kivikasoja seidoiksi, koska eihän... se ole sama asia :D Tai ainakin minusta se ajatus tuntuu hassulta, eihän kivikasan kyhääminen tee siitä minkään kansan pyhää paikkaa. Seidat ovat yleensä olleet hyvin vanhoja uhripaikkoja tai uhrikiviä. Saanan päällä sellainen lienee ollut, mutta se, että ihmiset rakentelee sinne omia kasojaan ei minusta tee niistä seitoja.

   Poista
  2. aa, okei, en tienny et niitä matkalaisetki rakentelee :)

   Poista