tiistai 9. elokuuta 2016

Sääntö-Alaska ampuu jälleen


En tiedä tappaako alkoholi enemmän ihmisiä Alaskassa kuin aseet, mutta tämä ristiriita hämmentää minua silti. Ampumaradalle tarvitsi siis vain maksaa käyttömaksu ja kuitata nimi paperiin, mutta kukaan ei tarkistanut, vaikka siihen olisi kirjoittanut minkä Mustakaavun tai Aku Ankan nimekseen. Eikä ketään kiinnostanut edes katsoa pyssyä ennen radalle menoa, saati tarkistaa oliko se rekisterissä vai ei (en tosin ole ihan varma täytyykö aseita välttämättä rekisteröidä Alaskassa?). Toki turvallisuussäännöt itse radalla olivat tiukat, mutta jaksan silti aina yllättyä näistä asesäännöksistä (tai niiden puutteista).

4 kommenttia:

 1. tööt tööt tööt tööööt13. elokuuta 2016 klo 18.05

  AAAAAAAAAAAAAAAA tätä sun Alaska-seikkailua on niin jännä lukea ja tutkia ja ja. Aika söpisjuttujakin. ;3 Joskus juttelin alaskalaisen kanssa ja selitti sitä, että kyl näissä kaikissa asejutuissa yms Alaska on "pohjoisen etelä". Tyyppi ajoi autoakin jo 12-vuotiaana, koska nuorena asui perheensä kanssa peräperseessä ja jos ajokykyinen aikuinen meni paskaksi, niin oli todnäk nopeampi ajaa sairaalaan kuin odottaa apua edes medihelillä. Toisaalta mä tiedän monta suomalaistakin, jotka ovat oppineet ajamaan autoa 8-12 -vuotiaina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, kiva kuulla! :3 Hahaa, oon ite kans kuullut joskus Alaskaa nimitettävän pohjoisen Texasiksi. Aika perinteistähän tuo tuntuu korvessa olevan missä päin maailmaa vain - oman kotikaupunginkin maaseutukylissä monilla on jo yläasteella "peltoauto", jolla ajellaan pellolla tai metsäteillä, kun tuskin kovin todennäköisesti poliisia tulee vastaan. Ja ivalolainen kaveri sanoi, että siellä sai kyllä teininä ajaa ihan rauhassa alaikäisenä autoa.

   Poista
 2. Näitä on niin kiva lukea. En ole ikinä tiennyt Alaskasta yhtään mitään. En ole siis uhrannut sille pienen elämäni aina juurikaan ajatusta. Tässä lukiessa se on rakentunut. Todella mielenkiintoinen sarjisblogi kaikenkaikkiaan. Keep up the good work! padapappappaa im lovin it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kommenttisi lämmitti mieltä! :3 Haha, monella ei ehkä ole oikein mitään kuvaa Alaskasta tai sitten se on tyystin väärä - joudun esimerkiksi yleensä täsmentämään, että kyllä, Anchorage on Tamperetta isompi kaupunki. Ei, kaikki Alaskassa eivät asu pikkukylissä, vaikka niitäkin toki on... Tietenkin minun blogista saa vain yhden ihmisen käsityksen paikasta ja kokemuksia on niin monta kuin ihmisiäkin, mutta kiva jos olen onnistunut välittämään jonkinlaista kuvaa :--D

   Poista