maanantai 13. lokakuuta 2014

Lahti, Aino ja Muumit Rivieralla

Anteeksi hiljaiselosta, oon ollut tien päällä ja super-kiireinen, taas vaihteeksi.

Kuten näette, islannin kielen taitoni on uskomaton. Ainon kuvaan heitin siis yksittäisiä islantilaisia sanoja, jotka tiesin: kalja, purppura (toivoakseni ainakin), koira, maito, hyppää!, tonnikala, kissa, mustikka ja kahvi. á lausutaan au ja ó ou. Tässä kaikki mitä teidän tarvitsee tietää.Muumit, olen pettynyt. Toivon, että se kolahtaa johonkuhun toiseen: olisin niin mielelläni sanonut, että Muumit Rivieralla oli jotain uskomatonta, mutta ei se ollut. 

Piirsin myös Ainolle pikaisen läksiäiskortin, jonka luonnostelin bussissa ja jonka tein loppuun Ainon omilla tusseilla ja värikynillä, olenhan huomaavainen vieras:


Kännykkäkameralaatu, jes. "Kokkoroo, makkaraa!"-huudahduksen takana on Tuukka. Kuullessaan Ainon nickin ensimmäistä kertaa, Tuukka alkoi huutaa loputonta "KOKKOROO, MAKKARAA, KOKKOROO, MAKKARAA!"-mantraa. Mistä tietysti oli kätevä aasinsilta siihen, että viimeksi Ainon ja Sariannan kanssa Reykjavíkissä vierailtiin tuollaisella nakkikioskilla, jota reykjavikiläiset pitävät suuressa arvossa. Nykyään Ainokin on tosin kasvissyöjä. En ees tiiä miksi kirjoitin tästä näin pitkästi...


5 kommenttia:

 1. Tuo makkara on niin irstas! Ihanaa ku kävit<3 Rakastan tuota mun Islanti-kuvaa :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irstauden makkara huutaa nimeäsi! Tulisin mieluusti käymään myös Islannissa, mutta ne ovat ilmeisesti päättäneet Alaskan päässä vakaasti ryöstää kaikki vaivalla (opintolainalla) haalimani roposet. Mistä tulikin mieleen, että juttelin tänään minun opettajan kanssa, joka oli ollut opiskeluaikanaan vaihdossa Chicagossa ja se makselee kuulemma vieläkin opintovelkojaan siltä vuodelta... :'D Näen tulevaisuuteni (ilman opettajan pestiä tosin).

   Poista
  2. oh tsiisus! ite oottelen, että saisin koululta apurahat, ettei tarvis nyt ihan heti viikon jälkeen nostaa lisää lainaa :---D

   Poista
  3. Meillä koulu maksaa osan apurahoista ennen vaihtoa ja loput vaihdon JÄLKEEN. Luulisi, että vaihdon aikana niitä rahoja eniten tarvisi. Minun on aikalailla pakko nostaa opintolainat juuri ennen lähtöä, sillä koko viien kuukauen vuokrat pitää maksaa kerralla helmikuussa. Ihanan käytännöllinen systeemi... Toisaalta eipähän sitten tarvi pelätä, että käyttää vahingossa vuokrarahat.

   Poista
  4. Häh, kuulostaa kauhealta! Erityisesti tuo 5 kk vuokrat kerralla o_o joo, onhan se ihan kiva, ettei myöhemmin tarvi sitten sitä stressata, mutta silti aika tökeröä.

   Poista