perjantai 19. syyskuuta 2014

Blondit Japanissa, osa 2: Fuji

Jos ensimmäinen osa Japanin seikkailuista meni ohi, niin se kannattaa lukea ensin. Se löytyy täältä.Korjaus: Inga huomautti, että vaikka furo-nimityskin on oikein, niin sitä on yleisempää nimittää ofuroksi.

"Miten dramaattista, nyt se itkee!"

Aika kauhuleffafiilikset. "Murha majatalossa". Bongaa kuvasta kaljatölkki, tyylikästä. Kuvaajana Inga.


Pappa-sama on ikuisesti sankarimme! Muutoinkin stereotypia japanilaisten ylimaallisesta kohteliaisuudesta osoittautui reissun aikana todeksi. 

Lisäksi vielä kuvia:

Fuji-vuori näkyy jo suoraan juna-asemalta.

Tämä kuva on ihan kuin jostain ilmastonmuutoksen vastaisesta mainoksesta :'D Surullinen Fuji-san.

En olisi ikinä uskonut matkustavani Japaniin kuvaamaan viemärin kansia, mutta pakkohan se oli:

Prinsessa Kaguya on japanilainen kansansatu, jonka mukaan prinsessa lapsonen saapuu maahan kuusta Fujin kautta ja lapseton bambunhakkaaja perhe adoptoi hänet.

Ei näitten päältä kehtaa kävellä.
Inga ja punkkupullo. Herätti hämmennystä, että Japanissa viinipullossa saattoi oikeasti olla nuorten suosiman poptähden suosittelumerkki. Hankala kuvitella, että Suomessa punkkupullon kyljessä olisi "Anna Abreu suosittelee"-merkintä.

Japanissa ollaan aika kaksinaismoralistisen tiukkoja tupakoinnin suhteen: ulkona saa tupakoida vain merkityillä alueilla, mutta toisaalta baareissa ja useimmissa kahviloissa saa polttaa (tai niissä on erikseen eroteltu tupakointipuoli, jossa ei kuitenkaan ole erillistä ilmastointia tai seinää välissä). Katukuvaa värittivät passiivis-aggressiiviset tupakoinnin vastaiset mainokset, joita Hanhan ikuisti:

TO BE CONTINUED.
Seuraavassa episodissa: Tokio! 

Junalippu. Niitä ei saa pitää itsellään, sillä ilman lippua ei pääse pois juna-aseman laiturialueelta. Lippu syötetään automaattiin, joka avaa portin.

14 kommenttia:

 1. Ihanan yksityiskohtainen matkaraportti <3 Sun piirtotyyli on niin lämmin ja söpö!

  Itse olen nähnyt Fujin "kunnolla" vain bussin ikkunasta (ja tosi etäisesti muutamina kirkkaina päivinä lähijunasta), mutta ehkä vielä joku päivä! Mut nyyh, iski kauhea ikävä takaisin Japaniin.... Uguu TT_TT

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, kiitos! :3 Olin kyllä yllättynyt, kuinka kaus Fuji voi kirkkaina päivinä näkyä - Tokiossa käytiin Sunshine 60-rakennuksen ylimmällä tasanteella, josta voi kuulemma hyvällä ilmalla nähdä Fujin, vaikka matkaa on yli 100 kilsaa. Ei sitä tosin silloin näkynyt, kun me siellä rakennuksessa vierailtiin, joten hyvä että Fuji oli tullut jo nähtyä lähempää. Ai niin, sie olit kans vaihdossa Japanissa? Oispa siistiä päässä itekin joskus majailemaan Japaniin pidemmäksi aikaa *_*

   Poista
 2. Aaaawww, herttanen Ojii-sama! ^___^

  Japsi sarjat osaa olla koukuttavia :D Ite katon yleensä komedioita (esim. Gokusen, Bitter Blood, Mr.Brain jne.), tai sitten stalkkaan kaikki maholliset lempinäyttelijöitten sarjat/leffat (Mizushima Hiro, Oguri Shun, Kazuya Kamenashi, Matsumoto Jun...)
  Minun onnekseni on näitä innokkaita kielitaitosia faneja, jotka tekstittää ne englanniks ni niistä ymmärtää muutakii ku jokusen sanan/lauseen x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en ole vielä saanut aikaiseksi tutustua japsisarjojen ihmeelliseen maailmaan, mutta pitäisi kyllä varmaan. Katson kyllä muutenkin vähän japanilaisia elokuviakaan (muuta kuin animea siis). Oikeastaan katson kyllä vähän länsimaalaisiakin elokuvia, mutta tv-sarjoja tulee kyllä kulutettua, joten voisi joskus kokeilla ainakin noita sarjoja, mitä mainitsit :3 Aloitin muutenkin juuri japanin alkeiskurssin, joten siinäkin mielessä noiden katsomisesta voisi olla hyötyä.

   Poista
 3. Mulle jää vähän auki, mitä sillä haettiin takaa, että "Iskisitkö tumpin lapsesi rakentamaan lumiukkoon? - COMPLETION!" Viemärinkanne oli kauniita, Ingan punkkupullokuva sen sijaan ei tainnu latautua? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mullekin pienoinen mysteeri. Ehkä sillä haetaan takaa jotain sellaista, että jos tumppaa tupakkansa lumihankeen, niin se on sama asia, kuin tumppaisi lumiukkoon? Kovin hämmentävää, mulla se punkkukuva kyllä näkyy ja se latasi kyllä hitaalla puhelimen selaimellakin o_O Latautuuko se suoraan tällä linkillä? http://2.bp.blogspot.com/-4OxqbT7h08c/VBvh3OHzs1I/AAAAAAAAA98/OXk664S-iQk/s1600/mainos.jpg

   Poista
  2. Kyllä se tuolla linkkiosoitteella aukes, mutta en edelleenkään nää sitä? :D taitaa olla mun koneen henkilökohtaisia ongelmia siis

   Poista
 4. SE EI OLLUT MIKÄ VAIN SARJA vaan Lost Days (http://wiki.d-addicts.com/Lost_Days)! Sitä on tullut vaan kymmenen jaksoa, melkein vois katsoa kokonaan :D Ehkä tekstityksillä kuitenkin tällä kertaa, muistan edelleen vaan että ne taisi puhua jotain avaimesta...?

  Pappa-saman pitäisi aina pukeutua viittaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mie olin jo kerenny unohtaa sen nimen! :'D Mulle jäi päällimmäisenä mieleen, että se oli tosi ylinäytelty ja dramaattisina hetkinä näytettiin paljon lähikuvaa henkilöiden kasvoista TÖNTÖNTÖÖ-musiikin kera. Vois lähettää Pappa-samalle viitan <3

   Poista
  2. Mulla oli nimi onneksi puhelimessa ylhäällä! :D Mua kyllä harmittaa kun missasitte vielä eeppisemmän sarjan silloin kun jäin yksin hotellihuoneeseen yksi ilta kun muut lähti viihteelle. En ottanut sen nimeä edes ylös :( Siinä oli upeita ystävänpäiväkriisejä.

   Joo!!! <3

   Poista
 5. PAPPA-SAMA...!! Nyt tuli ikävä sitä runsasta aamupalaa, yhyy :( En muista oliko se juuri tuo draamasarja, mutta muistan katsoneeni tuon reissun aikana jotain sarjaa jossa oli poika pyörätuolissa ja paljon dramaattista musiikkia.

  Tuleehan Tokio-päivitys pian? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua taas vähän traumatisoi ne aamupalan pienet valkoiset kala-asiat. :D

   Poista
  2. Ne oli ihan hyviä! Sitten kun pääsi yli siitä että niiden pienet mustat nappisilmät tuijotti sieltä kulhosta....

   Poista
  3. Haluaisin valehdella, että Tokio-päivitys tulee ripeästi, mutta luulen että mulla menee taas pieni ikuisuus sen kanssa. Tokiossa oltiin kuitenkin niin monta päivää ja sieltä on liian paljon piirrettävää~~ Pitäisi opetella jättämään epäolennaisuudet pois. Plus koska se on viiminen merkintä minkä kasaan reissusta, niin pitää ympätä siihen myös kaikki yleinen, mitä en jaksanu laittaa Nagoya-merkintään :'D

   Ne kalajutut oli kieltämättä aika ahistavia. Luulin niitä ensin iduiksi. Hanhanin tapaan miekin totesin lopulta, että ne on tosi maukkaita, kunhan ei katso niitä samalla kun syö... Ikävöin myös sitä misokeittoa. Söin sushibuffetissa pari viikkoa sitten misokeittoa eikä se yltänyt lähellekään Pappa-saman kokkauksia (okei, varmaankin se vaimo ne ruoat kokkasi eikä Pappa-sama, kun sehän siellä keittiössä hääri, mutta Pappa-samasta on muodostunut minun kuvitelmissa sellainen renessanssinero, joka osaa kaiken).

   Poista