torstai 11. kesäkuuta 2015

Vaikeinta on aina kotiinpaluu

Tuumin, että paras tapa vastata töötille ja muille, joita tänne on sattunut eksymään, on raapustaa pikainen sarjis kuulumisistani. Tiivistettynä: olen hengissä, olen taas Suomessa ja sopeutuminen on vähän vaikeaa, mutta nyt on taas hieman enemmän aikaa bloggailuun.

(Vaikka Alaskan luonto oli lumoava, ei ihmisasutuksista voinut sanoa samaa...)


Tästä ei pitänyt tulla näin masentavaa merkintää. Oon aika pitkälti kasassa ja iloinen, mutta kaipaan vain vähän liikaa takaisin.

Maisemaa Alaskasta väliltä Glennallen-Anchorage.

8 kommenttia:

 1. Hmm apua, kone tilttasi kun yritin jotain kommentoida tähän! :D Anyways - samaistun tähän niiiin täysin. Meikällä kans ihan älytön saksa-ikävä päällä, eikä tämä tavallista pidempi suomessa olo ole asiaa mitenkään helpottanut.. Mutta sitten toisaalta taas - on täällä suomessakin ihan jees. Itsekin muuten havahduin tässä keväällä tuohon Helsingin kauneuteen! :D Eipä tosiaan muuta kuin tsemppiä sopeutumisiin! Etköhän sä vielä sinne Alaskaan kerkeä uudelleen eksyä. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa voi ei, on aina ärsyttävää kun netti tai kone tuhoaa kommentin! Oonkin lukenut sinun Lj-merkintöjä ja miettinyt, että kuulostaa kyllä niin tutulta tuo Saksa-ikäväsi. Suomessakin tosiaan huomaa ne hyvät puolet, kun on ollut jonkin aikaa poissa ja niitä osaa arvostaa ihan eri tavalla - mutta toisaalta samaan aikaan tuntuu, että ei ole kuitenkaan ihan kokonaan läsnä, jossain ajatuksissaan on koko ajan toisella puolen maapalloa :--D Koulun kansainvälisyyskoordinaattori tosin sanoikin, että monesti vaihdossa vaikeinta on juuri se takaisin tuleminen, mikä ainakin omalla kohalla on täysin totta. Tuntuu, että sopeuduin tosi helposti Alaskaan, kun sinne menin, mutta nyt Suomeen palattuani tuntuu, että on yhä viikkojenkin jälkeen kauheat sopeutumisvaikeudet päällä. Oon yrittäny selittää ihmisille, ettei sillä ole niinkään tekemistä sen kanssa, ettenkö tykkäisi olla Suomessa - sopeuduin vain niin hyvin Alaskaan ja minusta tuntui, että se on minun paikka, jossa kaikki loksahti kohilleen, joten tuntui tosi epäreilulta, kun piti lopulta hyvästellä ja hylätä kaikki, mihin olin ehtinyt rakastua tämän lukukauden aikana :D Mutta yritän olla positiivinen, tällä hetkellä tavoitteena olisi mennä Alaskaan ensi kesäksi, kun turistina Jenkeissä saa olla 90 päivää, joten yritän lohduttautua tällä ajatuksella ja tienata hulluna rahaa, että se toteutuisi!

   Poista
 2. Jee, olet elossa!

  Tiedän sen tunnemyllerryksen, asuin kaksi vuotta ulkomailla opiskellen. Nyt n. 9 kk paluun jälkeen alkaa jotenkin elämä normalisoitumaan, mutta se osa, mikä toisesta maasta jäi lingeröi yhä luuytimessä. Arvostan kyllä Suomea enemmän kuin koskaan, mutta samalla ne jotkut negatiiviset asiat ärsyttää vielä enemmän... (ikävöin random chattailevia mummeleita ja kotiäitejä kaupassa)

  silloin kun menin ulkomaille niin suuri suunnitelma oli että teen sarjisblogia......... hha...... ahhahha.... loppujen lopuksi sitä aikaahan ei tasan ole, kun siellä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin! Itelläkin oli muka suuria suunnitelmia päivitellä Alaska-merkintöjä paikan päältä, mutta eipä siellä lopulta ollut aikaa piirtää sen enempää kuin kirjoittaakaan. Joskus vielä, viiveellä sitten. Oh, peräti kaksi vuotta! Olen kateellinen. Oma aikani Alaskassa oli ihan liian lyhyt ja nyt haaveilen vain uusista ulkomaan reissuista ja ajanjaksoista. Suomesta löytää kyllä ihmeellisen hienoja puolia maan rajojen ulkopuolella. Mutta kaipaan itsekin niitä yliystävällisiä randomeja, jotka tulivat rupattelemaan mukavia. Suomessa oon jo pari kertaa ehtinyt loukkaantua, kun joku hyvänpäiväntuttu ei lämpene small talkilleni, kunnes olen muistanut, että Suomessa toimitaan vähän erilailla sosialisoinnin suhteen.

   Poista
 3. Oon lukenu tän päivityksen jo tsiljoona kertaa, voisitko päivittää :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :--D Kumpa arkielämä ei tunkisi bloggauksen edelle! Mulla on kaks merkintää kesken, mutta töissä on ollut ihan hirveää härdelliä. Alkaa tuntua, että asun siellä. Marikakin on nyt käymässä, tosin kuulemma oon ihan laiminlyöny senkin, kun oon aina vaan töissä. Mutta TÄNÄÄN mulla alkaa VIIDEN päivän vapaa! Suuntaan tosin Norjaan, joten ihan just nyt heti ei tuu päivitystä. Siellä mulla luulis kuitenkin olevan aikaa viimeistellä pari merkintää. En osaa pitää asioita lyhyenä ja oon hias. Yhy.

   (Koska sie päivität sarjisblogia?)

   Poista
  2. Sun pitäs alkaa ammattibloggeriksi nii ois aikaa :---D

   (en tiä yhtään...)

   Poista
  3. Harmi kun bloggauksella ei elä :--D Pakko rampata töissä. Tuon yhden mainospoloisen tulotkin näyttää olevan sellaiset, että saisin kustannettua itelleni ehkä puolikkaan nuudelipaketin päivässä, jos nyt ikinä sen Googlen tulorajan ylittäisin. Ja ojassa pitäisi asua.

   Poista