torstai 14. heinäkuuta 2016

Siirappia Alaskasta

Sisältää ällöimelyyttä. Teitä on varoitettu. Ja jos haluatte pysyä paremmin kärryillä päivityksistä, niin blogilla on tosiaan nykyään Facebook-sivu.


Source: xkcd webcomic - http://xkcd.com/231/


(Ihan vaan selvennyksenä, etten väitä, että suomen lisäksi kolmen kielen osaaminen tai jotkut semihyödyttömät viestinnän paperit tekisivät minusta fiksua. Tai kirjallisuudesta tykkääminen. Mutta voidaanko leikkiä niin just for the sake of comedy.)

6 kommenttia:

 1. Supersöpöä! ♡
  ...Eikö siellä Alaskan metsissä sattuisi olemaan yhtään vapaana vaeltavaa, overseas shipping enabled -villikissaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sellainen tulee vastaan, niin tuon sen mieluusti sulle tuliaisiksi <3 A

   Poista
 2. Sitä vain, että se Mensan jäsenyys ei juurikaan kerro mitään muuta kuin että ihmisellä on hyvä päättelykyky. Fiksuutta se ei juurikaan mittaa - tyyppi voi siis olla kaikin tavoin täysi idiootti ja kokonaan kädetön esim. sosiaalisissa tilanteissa, mutta päättelykyky voi puolestaan olla huipussaan. Se, että sinä et kuulu Mensaan, ei tee sinusta millään lailla tyhmempää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh siis... joo :D Kiitos kommentistasi! Mutta oisin ehkä voinut muotoilla tämän merkinnän jotenkin järkevämmin. Fiksuus on tietysti eri asia kuin älykkyys enkä itse ole Mensan äo-testiä koskaan tehnyt - en siis osaa sanoa älykkyysosamäärästäni juuta enkä jaata. Benin äo:n ja Mensan jäsenyyden sen sijaan tiesin, joten laitoin sen mukaan lähinnä luodakseni vastakohtaa meidän typerään keskinäiseen kommunikointiin. Tarkoitukseni ei siis ollut verrata, että omat "meriittini" olisivat jotenkin paskempia vain siksi, että Ben on Mensan jäsen, kun minä taas en ole.

   Mensan älykkyystesti on yleistä älykkyyttä mittaava ja Suomen Mensalla se on kulttuurineutraali. Jenkkien Mensalla ei, eli se testi minkä Ben on tehnyt, vaati myös kielellistä ymmärtämistä ja muuta sellaista, kun taas Suomen Mensan testi sisältää loogista päättelyä. Eurooppalainen Mensa ei käsittääkseni tunnusta jenkkimensalaisia tästä eroavasta testaussyystä. Ei mikään älykkyystesti ole kaiken kattava ja täysin pätevä eikä älykkyysosamäärän ole tarkoituskaan kertoa mitään ihmisen sosiaalisista taidoista, menestyksestä, persoonasta tai viisaudesta. En siksi oikein ymmärrä, miksi aina, kun Mensan testeistä puhutaan, täytyy jonkun peräänkuuluttaa sosiaalista älykkyyttä. Sehän on ihan eri asia eikä sitä voi Mensan testeillä mitata. Ben itse asiassa on todennut minulle useampaankin otteeseen, että suurin osa tämän kotikaupungin mensailijoista on huippuälykkäitä idiootteja, koska ne on sosiaalisesti niin pölvästejä tylsimyksiä. Mutta jälleen, ei korkea äo välttämättä tee kenestäkään sosiaalisesti kyvytöntä, koska se on ihan eri asia :--D

   Poista
  2. Ymmärsin pointtisi :D Ja ymmärrän kyllä mitä haet takaa. Mun mies voisi kuulua Mensaan jos haluaisi, sillä olisi kaikki tarvittava jäsenyyteen. Sen äiti kuuluu mensaan. Eli hirveän älykästä porukkaa, joten itsellä tulee aina vähän sellainen "öh äh, tiedätsä, se systeemi, niinku tossa pullon päässä, siis se öö, korkki?".

   Ja totta, sosiaalinen älykkyys on eri asia ja älykkyyttä on montaa eri sorttia. Toin tuon sosiaalisen älykkyyden vain esille juuri sen takia, että tästä sinun postauksesta tuli sellainen fiilis että mensalainen=huippufiksu ja ei-mensalainen=juntti, mutta nyt kommentoit juurikin siten että ymmärrät miten homma oikeasti on :)

   Poista